Het onderwerp van deze bekoorlijke publicatie is behoorlijk highbrow. Met een bloemlezing van onderzoeken naar internationale dwarsverbanden in een tijdperk van voortdurende veranderingen in de hedendaagse moderne kunst, krijg je nu eenmaal niet meteen álle handen op elkaar. Toch hoef je niet helemaal thuis te zijn in het onderwerp om toch te genieten van het vakmanschap waarmee dit 667 pagina’s tellende boek gemaakt is. Zo kun je constateren dat het geheel uit vier delen bestaat, hetgeen je niet alleen terugziet in de kleuren van het boekblok, maar ook in de fotografie van de buikband, als je die uitvouwt.

.

 

De diverse informatie, zoals een verzameling cartoons, teksten, beeld of een combinatie hiervan, levert een bibliotheek aan typografie op, maar dan wel eentje waar alles netjes op de planken staat.

 

Een dergelijke goed ontworpen, geredigeerde en geproduceerde uitgave weet zelfs degene die niet zoveel met dit onderwerp heeft te verleiden om het in te kijken, te lezen en misschien zelfs een mening te vormen! Kijk, dan heb je toch mooi een deel van je doelstellingen bereikt als centrum voor hedendaagse kunst. 

 

Auteur Defne Ayas, Adam Kleinman (ed.)

Jaar 2017

Taal Engels

Redactie Defne Ayas, Adam Kleinman

Uitgeverij Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam

Ontwerper Studio Remco van Bladel, Amsterdam (Remco van Bladel, Beau Bertens, Berit Smit, Andrea Spikker); Frank van der Stok, Pedro Neves Marques (beeldredactie)

Drukker UNICUM | Gianotten Printed Media, Tilburg (gedrukt in cmyk en pms-achtergrondkleur)

Binder UNICUM | Gianotten Printed Media, Tilburg

Formaat 165 x 220 x 37

Omvang 668 p.

Oplage 1.000

Prijs € 29,00

ISBN 978 94 91435 47 8

Lettertype F Grotesk (RP Digital Type Foundry), Lyon Display (Colophon Foundry)

Bindwijze Genaaid gebrocheerd met zwart garen; asymmetrisch, zigzag gevouwen stofomslag

Materiaal 85 g. Arcoprint Milk 1.5 (Fedrigoni), 85 g. Arcoprint Edizioni 1.3 Avorio (Fedrigoni), 70 g. UPM Sol Mat (Igepa) (binnenwerk); 300 g. Arcoprint Milk 1.5 (Fedrigoni) (omslag); 80 g. Etibulk (Igepa) (stofomslag)