Wat een geweldig mooi gemaakte en potige catalogus voor een kunstopleiding is dit. Met een dergelijke powerplay neemt de Design Academy in Eindhoven haar studenten niet alleen serieus, ze geeft ze waarlijk ook richting. En het is fantastisch dat zij dit doet.


Het is een fijn naslagwerk waarin je al heen en weer bladerend mooi de tendens van de tijd waarneemt. Het formaat is groots, en dat de namen van de afgestudeerde studenten daardoor allemaal integraal op de rug geplaatst kunnen worden, is liefdevol.

 

 

De opbouw van het boek is goed bedacht, het is goed geredigeerd, de typografie is spannend, de foto’s zijn met zorg gelithografeerd en het geheel is helder gedrukt. Door de halve pagina’s in het binnenwerk ontstaan spannende nieuwe dwarsverbanden die extra bewijzen dat dit boek gewoonweg te goed is gemaakt om terzijde te leggen. Het begrip catalogus van een opleiding wordt hiermee op een hoger, professioneler niveau getrokken. Wat ons betreft dient het nog een groter belang: internationaal gezien is dit een sublieme pr voor álle kunstopleidingen in Nederland.

Auteur Joost Grootens, Jurriënne Ossewold, Gert Staal (ed.)

Jaar 2017

Taal Engels, vertaald door JMS Textservice

Redactie Annemarie Hoeve, Willemijn de Jonge, Wendy Lubberding (tekst); Studio Joost Grootens (Joost Grootens, Chen Jhen, Dimitri Jeannottat, Seo-kyung Kim) (beeldredactie)

Uitgeverij Design Academy Eindhoven, Eindhoven

Ontwerper Studio Joost Grootens, Amsterdam (Joost Grootens, Dimitri Jeannottat, Chen Jhen)

Prepress UNICUM by Gianotten, TilburgUNICUM | Gianotten Printed Media, Tilburg

Drukker UNICUM | Gianotten Printed Media, Tilburg

Binder Hexspoor, Boxtel

Formaat 245 x 335 x 28

Omvang 500 p.

Prijs € € 39

ISBN 978 94 91400 35 3

Lettertype Media 77 (Optimo Type Foundry), Neue Haas Unica (Monotype)

Bindwijze Genaaid gebrocheerd met zwart garen

Materiaal 100 g. Amber Graphic (Antalis) (binnenwerk); 400 g. Munken Polar (Antalis) (omslag)