Dit is geen graphic novel, geen strip en ook geen kinderboek, maar een volwaardig prentenboek voor volwassenen. Het verhaal is klein maar door de volheid van de met zwarte pen getekende illustraties voelt het als een uitvoerig werk. Het geheel is zeer geraffineerd in elkaar gezet. De tekening op het omslag loopt over naar binnen via het schutblad en zelfs de hinderlijke EAN-code, die altijd op het omslag moet staan, is in de tekening weggewerkt in de vorm van een abriposter in de getekende scène. 

Het gekozen papier representeert de illustraties op een mooie manier. Het geheel is geweldig gebonden, waardoor het op een fijne manier openvalt. Het boek is uitgebracht bij Uitgeverij Van Oorschot, maar qua productie volledig door crowdfunding mogelijk gemaakt.


Binnen vijf dagen had tekenaar en schrijver Floris Tilanus het geld voor de drukker, ontwerper en binder bij elkaar. Het verbaast ons niets, zijn werk is zeer aanstekelijk.

 

Auteur Floris Tilanus

Jaar 2017

Taal Nederlands

Redactie Menno Hartman

Uitgeverij Uitgeverij Van Oorschot, Amsterdam

Ontwerper Tessa van der Waals, Amsterdam

Prepress Drukkerij robstolk (Alex Feenstra), Amsterdam

Drukker Drukkerij robstolk, Amsterdam (gedrukt in zwart en skeletzwart)

Binder Van Waarden, Zaandam

Formaat 190 x 170 x 4

Omvang 36 p.

Oplage 1.300

Prijs € 16,95

ISBN 978 90 282 7072 5

Lettertype Fakt (Ourtype), Nobel (Dutch Type Library)

Bindwijze Genaaid gebonden met rechte rug en minimale oversteek; eerste en laatste pagina van het binnenwerk tegen de platten gelijmd

Materiaal 130 g. Arcoprint Edizioni 1.7 Avorio (Fedrigoni) (binnenwerk); 120 g. Arcoprint Edizioni 1.3 Avorio (Fedrigoni) met een foliestempel in matzilver op voorplat en rug (Crown), geplakt om 1,5 mm grijsbord (band)