Voor het luttele bedrag van € 15 schaf je een delicaat, tot in de gouden puntjes op het omslag verzorgd kinderboek aan. Het attractieve ronde ruggetje is zeker in deze prijsmarge een welbewuste keuze, net als de goudfolie die helemaal tot op de achterkant doorloopt. Alles krijgt de ruimte en zelfs de titelpagina mag hier meedoen.


Het formaat en de wijze waarop het beeld met de tekst combineert zijn dan misschien niet uitzonderlijk, toch is dit klassieke boekje wonderwel opvallend in zijn onopvallendheid.

 

 

De schutbladen zijn aangedrukt, maar door de slim gekozen harmoniërende okergele kleur weet je dat ook hiervoor aandacht was. De tekst en de oogverblindende illustraties zijn goed in evenwicht en vormen een mooie eenheid. We zouden het helemaal niet erg vinden als al deze afwegingen de norm werden bij het maken van alle kinderboeken.

Auteur Wouter Klootwijk, Enzo Pérès-Labourdette (illustrator)

Jaar 2017

Taal Nederlands

Redactie Eefje Buenen

Uitgeverij Leopold, Amsterdam

Ontwerper Nanja Toebak, Den Bosch

Prepress Studio WPG Kindermedia, Amsterdam

Drukker Wilco BV | Boeken & Tijdschriften, Amersfoort

Binder Wilco BV | Boeken & Tijdschriften, Amersfoort

Formaat 145 x 215 x 6

Omvang 77 p.

Oplage 2.000

Prijs € 14,99

ISBN 978 90 258 7220 5

Lettertype Scala (FontFont)

Bindwijze Genaaid gebonden met ronde rug; eerste en laatste pagina tegen de platten gelijmd

Materiaal 150 g. Munken Pure 1.13 (Antalis) (binnenwerk); 140 g. Freelife Vellum White (Fedrigoni) met goudfolie (Kurz Luxor 381), geplakt om 2 mm grijsbord (band)