Deze publicatie getuigt van liefde en in zekere mate ook van bezetenheid voor het fenomeen boek.


Het boek is ingepakt in een dienstbare kartonnen doos die extra uitvouwt bij het openen. Dit beschermende foedraal is beslist nodig, omdat de fraaie en fragiele buitenkant snel beschadigt. Het omslag, met mooi dunne platten gebonden, is omplakt met kwetsbaar zwart ongestreken papier en bedrukt met een zilverachtig witte en oranjekleurige inkt. De harde band loopt vrijwel gelijk aan de boekmaat. Dit is werkelijk art & science in bindtechniek, zo perfect is het uitgevoerd. Het maakt dat niet alleen natuur- en kunstliefhebbers hier acuut hebberig van worden.

 

Het binnenwerk kent een eenvoudig kolommenstramien en rangschikt de beelden op inhoudelijke en systematische wijze. Maar ze zijn hierin zo goed gepositioneerd dat het nergens saai wordt. Gelukkig maar, want al wordt het geheel grotendeels gedragen door het inhoudelijk fantastische beeldmateriaal, de aanpak is zeker geen doorsnee verslaglegging van historische illustraties.

 

In de inleiding staat: ‘we have made this book as a work of love.’ Wij beamen dit.

 

Jaar 2017

Taal Engels

Uitgeverij Bas Teunis Zoological Illustrations, Sinderen

Ontwerper Reynoud Homan

Prepress Marc Gijzen beeldbewerking & digitale lithografie, Voorburg

Drukker Lenoirschuring, Amsterdam, Saenscreen, Assendelt (band)

Binder Van Waarden, Zaandam

Formaat 215 x 260 x 21

Omvang 260 p.

Oplage 400 genummerd

Prijs € 89

ISBN 978 90 826790 0 7

Lettertype Trinité No 1 (The Enschedé Font Foundry)

Bindwijze genaaid gebonden in papieren band met rechte rug

Materiaal 150 g. Lessebo Design Smooth 1.2 White (Igepa) (binnenwerk), 140 g. Sirio Color Arancio (Fedrigoni) (schutbladen), 140 g. Sirio Color Nero (Fedrigoni) om 1,5 mm grijsbord (band), 1,5 mm Mikrogolfkarton double-sided (Koninklijke Moorman Karton) (cassette, geproduceerd door Marbus, Lisse), 80 g. Fasson Vellum wit (Papyrus)(sluitsticker)