Wederom kiezen we een studentenproject over dit buitengewoon zware onderwerp; twee jaar geleden behoorde ook al een publicatie over de val van Srebrenica tot de selectie. Maar daarmee houdt dan ook elke vergelijking op.


Dit documentaire boekje is het eindexamenwerk van een fotografiestudent die het in eigen beheer heeft uitgegeven. Het is een eenvoudig doch charmant cahier en we vonden oprecht dat de visie, de wijze waarop het boek tot stand is gekomen én de opvallende uitvoering beloond mochten worden.


Het geheel is mooi gedrukt en gelithografeerd. Gebonden met linnen rug met functionele uitklappers en losse ingevoegde documenten. 

 

De kleur van het omslag is blauw als een UNIFIL-baret en beplakt met een afgescheurde foto die elk exemplaar uniek maakt.

 

De uitgave leidde tot de nodige discussie of het ook in de uitvoering wel een Bést Verzorgd Boek was, maar het onderzoekende en experimentele karakter van een studentenproject in combinatie met een professionele productie zorgde uiteindelijk voor een positieve uitslag.

 

Ook prikkelde dit boekje ons inhoudelijk om na te denken over wat nu precies realiteit en wat fictie was in dit menselijke drama. 

Het aansprekende fotografische beeld is wat ons betreft al van een goed niveau, maar daarnaast is deze bijzondere manier om in eigen beheer een dergelijke productie tot stand te laten komen al voldoende om cum laude op de Fotoacademie Amsterdam af te studeren. Spijtig dat de bijbehorende website niet (meer) werkt.

Jaar 2017

Taal Engels

Redactie FINE Books (Jos Morree)

Uitgeverij Tobias Bijl, Rotterdam

Ontwerper Studio Asja Keeman, Poeldijk

Prepress KOLORworkx, Amsterdam

Drukker Mart. Spruijt/GrafiPlaza, Amsterdam

Binder Patist, Den Dolder

Formaat 170 x 240 x 10

Omvang 100 p.

Oplage 200

Prijs € 40

ISBN 978 90 827031 0 8

Lettertype Aperçu pro, Lava Std

Materiaal Munken Polar Rough, Cocoon Silk (binnenwerk), Gmund CoSy Matt Turquoise (omslag)