Een monografie van een kunstenaar met een ietwat wrange titel, die op het aansprekende omslag op conceptuele wijze wordt getypografeerd en zo een abstracte vertaling van het binnenwerk vormt. Hierin wordt op een inzoomende manier gekeken naar het werk van de Curaçaose Tirzo Martha, wiens oeuvre bestaat uit grote – en uit veel verschillende onderdelen gecomponeerde – installaties.


De lay-out van het boek weerspiegelt hoe je als bezoeker door een expositie heen loopt: eerst bekijk je het kunstwerk in zijn geheel om vervolgens van heel dichtbij, met je neus bijna op het kunstwerk gedrukt, de details te bekijken. Het onbedrukte witte papier loopt als een baan door de gehele publicatie met daarin de titels als tentoonstellingsbordjes bij het werk. 

Een Otastar-bindwijze had het boek overigens wel iets mooier laten openliggen.

 

De inzet van twee papiersoorten zorgt voor rust, de random ingevoegde tekstpagina’s zijn op het kostbare pakpapier Cairn Natural gedrukt en het beeld is – vrij ongebruikelijk – op het houthoudende MC My Sol gedrukt. Aangezien dit papier met de tijd gaat verkleuren kiezen de makers er overduidelijk voor om van dit boek meer dan een momentopname te maken. Hier is een grafisch concept ultiem doorgevoerd.

 

Auteur Rob Perrée (ed.)

Jaar 2017

Taal Engels

Redactie Rob Perrée et al.

Uitgeverij Jap Sam Books, Heijningen

Ontwerper Mainstudio, Amsterdam

Prepress Graphius, Gent (B)

Drukker Graphius, Gent (B)

Binder Graphius, Gent (B)

Formaat 168 x 235 x 18

Omvang 304 p.

Oplage 1.000

Prijs € 29,50

ISBN 978 94 90322 88 5

Lettertype Agio (Radim Pesko)

Bindwijze garengenaaid gebrocheerd, manueel aan de rug gekleefde stofomslag

Materiaal 90 g. Cairn Natural, 90 g. My Sol Silk (binnenwerk); 120 g. Cairn Natural White (stofomslag), 350 g. Cairn Natural (omslag)