Studio Remco van Bladel verzorgde de visuele identiteit van de achtste editie van Contour, the Biennale of Moving Image in Mechelen, en gaf ook de bijbehorende reader vorm. Het complexe thema Polyfonische Werelden wordt gerepresenteerd door een mooie grafische vondst: twee gerasterde cirkels die gedeeltelijk over elkaar heen vallen en zo de 8 vormen. De overlap krijgt hierbij een nieuwe, meerstemmige structuur.

Maar goed, met zo’n fijn uitgewerkt idee heb je nog geen Best Verzorgd Boek. Deze uitgave is een echte reader, een verzameling tekstuele bijdragen die tijdens het evenement werden opgetekend. Het boek is een waar typografisch genot. 

De opaciteit van het papier van het binnenwerk past bij het thema en zorgt daardoor voor een extra gelaagdheid. 


Het rode Wibalin van het omslag is lekker dun, waardoor de paperback goed aanvoelt en plezierig in de hand ligt. Het rode binddraadje is subtiel en getuigt van aandacht voor de zaak. Het is precies wat je bij een reader moet doen: goed typograferen en, door heldere grafische ingrepen, informatie begrijpelijk aan de lezer voorschotelen. En in dit geval is dat ook nog eens heel mooi uitgevoerd. Voilà: een Best Verzorgd Boek.

 

Auteur Natasha Ginwala

Jaar 2017

Taal Engels

Uitgeverij Stenberg Press, Berlijn (DE)

Ontwerper Studio Remco van Bladel, Amsterdam

Drukker Raddraaier, Amsterdam

Binder Patist, Den Dolder

Formaat 150 x 220

Oplage 1.000

Prijs € € 20,00

ISBN 978 3 95679 297 7

Lettertype Centaur MT Pro Memphis PRo

Materiaal 80 g. Focusbook 2.0 (binnenwerk); Wablin Buckram Rood (omslag)