Het is gedurfd om als uitgever over een gortdroog onderwerp als de rechtspraak een boek voor jongeren uit te brengen. Op knappe wijze zijn de makers erin geslaagd dit thema, uitgewerkt in waargebeurde verhalen, niet alleen voor de beoogde doelgroep, maar ook voor volwassenen interessant te presenteren.


Er is in de boekverzorging danig uitgepakt met onder andere uitklappers die daadwerkelijk een nuttige functie hebben. Je verveelt je geen seconde. De vormgeving is illustratief ingezet en ondersteunt het verhelderen van de ingewikkelde juridische materie. 

Dat het plezier mag zegevieren wordt al meteen bij de entree van het boek duidelijk, want zelfs het colofon wordt daarin inhoudelijk meegenomen. De jury was net niet unaniem, omdat de voorkant van het omslag vrij abstract en afstandelijk is gebleven en niet de mentaliteit en sfeer van het uitnodigende binnenwerk ademt. Gek genoeg doet de achterkant dat juist weer wel. Domweg aanschaffen en ondersteboven op tafel leggen, luidt daarom ons devies.

Auteur Annet Huizing

Jaar 2017

Taal Nederlands

Redactie Leonie Hardeman

Uitgeverij Lemniscaat, Rotterdam

Ontwerper Margot Westermann, Utrecht

Prepress Margot Westermann, Utrecht

Drukker Graphius, Gent (B)

Binder Graphius, Gent (B)

Formaat 208 x 250 x 33

Omvang 245 p.

Oplage 15.000

Prijs € 24,95

ISBN 9789047708261

Lettertype Alegreya, American Typewriter, Asap, Auto 2 (TT), Blockhead OT, Footlight MT Light, Minion Prop, Sexsmith

Materiaal 150 g. Lessebo design white 1.3 (binnenwerk), 2,5 mm. boekbinderskarton omplakt met Marco Gloss HV wit (omslag)