Keihard unaniem werd dit geweldige voorbeeld van gelijkwaardigheid in de samenwerking tussen redactie, vormgeving én uitgeven aan de selectie toegevoegd.


Het mag duidelijk zijn dat er flink werd gelachen bij het bespreken van dit ogenschijnlijke stramienloze, want toch zeer coherente, ‘betere Harmonieboek’ over puberteit en seksualiteit. Over alle uitklappers en de pop-up is duidelijk goed nagedacht.


Het geheel ademt de nostalgische sfeer van die oude, brutale VPRO, bij wie dit onderwerp ook zomaar op hilarische wijze uit de bocht kon schieten. Kortom, een dappere doelgroepuitgave in optima forma, waarbij ook de bijgevoegde goodies zoals het expliciete blootmemory werkelijk geen facet van pubertijd en seksualiteit schuwen. 

 

Het boek is afgemaakt met een geniaal omkeerbaar stofomslag, dat de inhoud desgewenst voor de buitenwereld verhult, om een plezierige integraalband heen.

De juryleden vroegen zich wel af wie dit boek daadwerkelijk aanschaft. De leden met tieners thuis kochten in ieder geval per omgaande het boek, zodat de voorlichting thuis feestelijk voortgezet kon worden.

 

Jaar 2017

Taal Nederlands

Redactie Janneke Steinz

Uitgeverij Uitgeverij de Harmonie, Amsterdam

Ontwerper Esther de Boer, Amsterdam

Prepress Esther de Boer, Amsterdam

Drukker Grafistar, Amsterdam

Formaat 170 x 240 x 25

Omvang 224 p.

Oplage 10.000

Prijs € 25

ISBN 9789463360067

Materiaal 120 g. houtvrij wit offset (binnenwerk), 150 g. gesatineerd mc (stofomslag), 240 g. eenzijdig sulfaatkarton (omslag)